თსუ იურიდიული ფაკულტეტის
საერთაშორისო სამართლის ინსტიტუტის 
სტუდენტთა ინიციატივით 
ცხადდება სტატიების მიღება 
სტუდენტურ სამეცნიერო ჟურნალში 
 „ადამიანის უფლებათა დაცვის თანამედროვე ტენდენციები  Contemporary issues of Human Rights Protection“ 
• ნაშრომი შესაძლებელია წარდგენილ იქნეს ადამიანის უფლებათა დაცვის  აქტუალურ საკითხებზე, როგორც ინდივიდუალურად, ისე თანაავტორობით (არაუმეტეს ორი ავტორისა).
• ჟურნალში ნაშრომის წარმოდგენის უფლებით სარგებლობენ: თსუ-ის იურიდიული ფაკულტეტის, ბაკალავრიატის, მაგისტრატურის  ნებისმიერი კურსის სტუდენტები;
სტატიის კრიტერიუმები:
• სტატიაში განხილული საკითხები უნდა იყოს აქტუალური, აუცილებელია წარმოდგენილი იყოს ავტორ(ებ)ის ორიგინალური ხედვა  არჩეული საკითხისადმი.  სამართლებრივი მსჯელობა უნდა აღემატებოდეს აღწერილობით  ნაწილს.
• ნაშრომის სტრუქტურულად ჩამოყალიბებული უნდა იყოს  არა მარტო შესაბამისი თავებისათვის ნუმერაციის მინიჭებით, არამედ განსახილველი საკითხების დასათაურებით სტატიის თავებად. ცალკე უნდა გამოიყოს შესავალი და დასკვნა.
• საკვანძო სიტყვები
• ტექსტი ძირითადად უნდა გადმოიცეს მე-3 პირში, ავტორი საკუთარი პოზიციის გამოსახატავად მაქსიმალურად უნდა მოერიდოს პირველ პირში თხრობას.
• ნაშრომში მითითებული  სამეცნიერო წყაროების საერთო რაოდენობის არაანაკლებ ½ უნდა შეადგენდეს დასავლურ ევროპულ ენებზე გამოქვეყნებულ ლიტერატურას, გარდა თემის სპეციფიკისა.
• ნაშრომის მოცულობა:   არანაკლებ  10  და  არაუმეტეს  12 გვერდი. 
• სტატიის ქართული ტექსტი შესრულებული უნდა იყოს Sylfaen_12 ფონტით, სქოლიო - იმავე ფონტების 10 ზომით, სტრიქონებს შორის დაშორება - ერთი ინტერვალი. სქოლიოში მითითებული უნდა იყოს  ციტატებისა და ფაქტობრივი გარემოებების  წყარო.  
 
 
• აბსტრაქტი  არაუმეტეს 300 სიტყვისა
• ჟურნალში სტატიის გამოსაქვეყნებელი კონკურსი წარიმართება ორ ეტაპად:
1). თეზისების გამოგზავნა;
2).სტატიების გამოგზავნა.
თეზისების მიღება იწარმოებს  2022 წლის 25 მარტიდან  2022 წლის 7 აპრილის ჩათვლით.
თეზისების დადასტურების შემთხვევაში შესრულებული  სტატიების  მიღება იწარმოებს  2022 წლის 8 აპრილიდან  10  მაისის  ჩათვლით. 
სტატიებისა და შესაბამისი დოკუმენტაციის წარმოდგენა შესაძლებელია მხოლოდ ელექტრონულად, მისამართზე:  info_ili@tsu.ge
 
